headert2bf-pilatesyoga

Extra Exercises

Small Groups
We werken in onze aparte Extra Exercise Studio op de Heerlerweg 89 met kleine groepen
met veel persoonlijke aandacht & privacy

Small group Corrective Exercises - FMS
Functional Movement Screen, afgekort als FMS, is het product van een trainingsfilosofie die bekend staat als Functional Movement Systems. Deze trainingsfilosofie en de bijbehorende trainingsmethode zijn gebaseerd op langdurige wetenschappelijke testen, jaren van innovatie, en een lopend onderzoek. 

FMS is een systeem dat je dagelijkse lichaamsbeweging in kaart brengt. FMS screent deze bewegingspatronen en identificeert functionele beperkingen en asymmetrie binnen het lichaam.
Belangrijk, want door deze functionele beperkingen en asymmetrie loop je een groter risico op blessures. Ook blijkt dat je minder effectief traint doordat je (onbewust) gevoelige plekken van je lichaam ontlast. Hierdoor belast je andere plekken van je lichaam zwaarder en vergroot je juist op de sterke punten van je lichaam het blessurerisico!
Bij een FMS-screening laat onze FMS gecertificeerde trainer je een reeks oefeningen en testen uitvoeren die je zwakke plekken en beperkingen identificeren. Zo wordt o.a. getest: Stabiliteit, coördinatie, balans, mobiliteit en lenigheid. Aan de hand van deze analyse worden er door de trainer een aantal 'corrective exercises' gekozen. Hiermee train en versterk je de blessuregevoelige plekken, zodat uiteindelijk het blessure risico verdwijnt. Deze oefen-sessies kunnen ook plaatsvinden in de small group Corrective exercise sessies in onze dependance op de Heerlerweg.

Stay Train2bFit Achterum Boete
Workout-sessies met verschillende oefeningen, voor iedereen goed te doen. Er wordt gewerkt met dynaband, step, small ball etc. en de workout is een mix van conditie, spier-uithoudingsvermogen, balans en flexibiliteit. Zeer afwisselend en leuk om mee te doen. Sessies binnen zijn op de Heerlerweg....'s Zomers Achterum Boete in de tent in de heerlijk frisse buitenlucht op de afgescheiden binnenplaats van raadhuidsplein 1B.

Stay Train2bFit sessie BBB
Soms heimwee naar hetgeen je misschien vroeger als training gedaan hebt? Those were the days, met korte warming-up en BBB? Kom dan weer eens lekker meedoen in onze Gouwe Ouwe les. Niet te moeilijk , maar wel fun en lekkere muziek!

Buikspier/Rug oefeningen > Functional Core Sessie
De laatste jaren hoor je steeds meer over Core Training. Met 'core' wordt het centrale gedeelte van je lichaam bedoeld. Het omschrijft een geheel van spieren waaronder de buikspieren - rechte en schuine maar ook de  andere buikspieren -, de rugspieren, de bilspieren en de bekkenbodemspieren. Kortom, 'core' omvat zo ongeveer het hele onderste gedeelte van je romp. Door je 'core' aan te spannen, versterk je de stabiliteit van je rug en bekken (en hiermee verminder je ook de kans op blessures). Je romp krijgt meer kracht, werkt beter samen met je benen en  verbetert je motoriek. De zwaartekracht en een verkeerde houding kunnen bepaalde 'core'-spieren verslappen. Core training is er niet zozeer op gericht om deze spieren te versterken, maar vooral ook om ze weer te 'activeren' en het 'reactief vermogen' op prikkels te ontwikkelen. Core training leert het lichaam om ook de zeer belangrijke, diepst in de romp gelegen spieren te gebruiken, waardoor je houding en balans verbetert.

Stretch & Foam sessies
In deze sessie leer je onder begeleiding op de juiste wijze stretchen en de foam-roller te gebruiken

Yoga en Pilates > zie deze pagina

(max. 1 les(uur) per dag. Natuurlijk mag je op 1 dag wel je Milon krachttraining doen en 1 les volgen)

Sportschool Train2bFit in Voerendaal is dé plek voor mensen die willen trainen in weinig tijd. Bij Milon-Leefstijlclub Train2bFit ben je verzekerd van de beste begeleiding en de persoonlijke aandacht die nodig is om jou je doelstellingen te laten halen. Vraag nu jouw gratis proefsessie aan of doe de lidmaatschapstest om te kijken welk abonnement het beste bij jou past. 

Nieuw: Keiser Functional Training

Een heerlijke totaaltraining aan de 'Keiser' Niet wisselen van toe...

Lees meer

T2bF Extra Exercise Studio

Yoga & Pilates in de Extra Exercise Studio van Train2bFit op de Heerlerwe...

Lees meer
Meer nieuws

Nieuw: Keiser Functional Training

Een heerlijke totaaltraining aan de 'Keiser' Niet wisselen van toe...

Lees meer

T2bF Extra Exercise Studio

Yoga & Pilates in de Extra Exercise Studio van Train2bFit op de Heerlerwe...

Lees meer
Meer nieuws
  • Extra Exercise

    Probeer nu Extra Exercise!

    Train2bFit biedt ook Extra Exercise sessies Buikspier/Rug oefeningen > Functional Core en Pilates-Yoga Flow aan!

    Lees meer